Kecskesajt futár – házhozszállítás


Termékeink ingyenes házhozszállítása, termelői áron!

Nagy tisztelettel köszönjük, hogy megtisztelte kecsketej-termékeinket bizalmával és tőlünk rendel. Aki először rendel, kérem olvassa végig alaposan. Minden rendeléssel kapcsolatos információ benne rejlik. 🙂

Kiszállítási helyeink:

Csongrád megyében a következő városokban: Csongrád, Szentes, Hódmezővásárhely, Szeged, Sándorfalva, Balástya és Kistelek

Bács-Kiskun megyében: Kecskemét, Városföld és Kiskunfélegyháza, Petőfiszállás

Termékeinket házhoz szállítjuk. A szállítás hűtőkocsival történik. Havonta egy, igény esetén több alkalommal is szállítunk előre egyeztetett időpontban. 

A házhozszállításért külön díjat egyenlőre NEM számítunk fel. Termelői áron, ingyenes házhoz szállítás. Lakcímre, munkahelyre vagy kérés szerint vinnénk hűtőkocsival. Családok, kisebb csoportok, lakó- és munkahelyi közösségek stb. jelentkezését várjuk messengeren (Felgyői Kecskesajt) vagy a 06703309773-as telefonszámon. Rendelési limit 2.000.-Ft

Megrendelhetők előzetes egyeztetéssel termékeink, valamennyi általunk készített sajt típus, joghurtoktej, kecske jégkrém négy ízben és bár nem tejtermék, de tanyasi tyúk tojás is rendelhető, amit ki is szállítunk. 

Mielőtt belemennénk a legfontosabb kérdésekre a válaszok:

  • Rendelni alapvetően félkemény sajtokat, lágysajtokat, extraszűz olivaolajban érlelt lágy sajtgolyókat, kecske mozzarellát, natúr- és gyümölcs joghurtokat, kecske jégkrémet,  valamint tejet és tojást lehet.
  • Lágy- és félkemény sajtjaink ízesítése megtalálható a honlapunkon, azok közül BÁRMELYIKET lehet választani, DE IDŐBEN!!! Nem szállítás előtti napon. A sajtjaink elkészítési ideje 2-3 nap, mert ezek igazi sajtok. A félkemény sajtokba bele van keverve a fűszerezés, a lágysajtok pedig bele vannak forgatva, azaz kívülről fűszerezzük, sózzuk őket. Ezt időben meg kell csinálni, nem az utolsó pillanatban. Ennek okán nem tudunk változtatni rajta, csak ha előre jelzést kapunk.
  • A joghurtokkal ugyanez a helyzet, ha már benne van a gyümölcs, azt nem tudjuk kivenni belőle. 🙂
  • A joghurt tartalmaz kristálycukrot! Egy liternyi joghurtba négy  csapott evőkanál kristálycukrot teszünk, ettől kissé édesebb lesz és jobban kiadja a gyümölcsök zamatát. Cukor nélkül, illetve édesítőszerrel nem készítünk joghurtot egyéni kérésre sem, mert nagyon elaprózódik a készítés és időben kezelhetetlen lesz.
  • Kecske jégkrémünk állagában a Calippora hasonlítanak, de az ízében kiérződik a kecsketejes alap és a 20 % valódi gyümölcs tartalom. Négy ízben kaphatók: málna, eper, erdei gyümölcs és fekete áfonya
  • Termékeink nem bio minősítésűek, a Biokontroll Hungária KFT által nincsenek minősítve. Természetességében, tisztaságában, illatanyagában, zamatában azonban elmondható, hogy a biotermékekkel azonos élettani hatásúak.
  • Tojást csak limitált szériában tudunk adni. Nem ez a fő profil, van tojás, de több százas nagyságrendben nem áll módunkba küldeni. Annyi nincs. Az ősztől bővül a tojó létszám, akkor jobban lesz rá lehetőség. Falusi – tanyasi kapirgálós tyúkjaink vannak, limitált szériában tojnak, de tudjuk mit esznek! Ettől értékes a tojás
  • kiszerelés és az áraink:

 A lágy- és félkemény sajt ára 450.-ft/10 dkg.

A félkemény sajtjaink 27-40 dkg/darab között változik. Rendelésre lehet nagyobb súlyút is kérni. Kisméretű kerek formájúak.  Vákuumozva csomagoljuk.

 A lágy sajtok fixen 18 dkg-os kiszerelésben készülnek, az áruk egységesen 810.-ft/18 dkg. Átlátszó – víztiszta zárt műanyag dobozkában csomagoljuk.

 Az extraszűz olivaolajban érlelt lágysajtgyolyók (18 dkg nettó töltőtömeg)  ára 1.500.-Ft/ darab (0,30 literes díszüveg) 

 Mozzarella 500.-ft/10 dkg. Ez a sajttípus 15-20 dkg. közötti súlyú darabonként.

 A Joghurtok 1 literes kiszerelésben készülnek, az ára egységesen 1.200.-Ft./liter. Az áfonyás joghurt ára 1.500.-ft.

 10 féle gyümölcs ízben, melyek 20 % valódi gyümölcsöt tartalmaznak és természetesen natúr változatban. Csomagolása önzáródó átlátszó joghurtos flakonban van.  

 A szavatossági idő valamenyi termékre 10 nap. Az extraszűz olivaolajban érlelt lágysajtgyolyók esetén 3 hónap

 A tojásnak 35-Ft/db. az ára. Ebből lehet 10 db-ot is kérni. 

 1 liter kecsketej 500.-Ft 

Kecske jégkrém négy ízben (málna, eoper, erdei gyümölcsös, fekete áfonya) 300./ft/db.

Ízfokozót, tartósítószert, állományjavítót, más adalékanyagot stb. nem tartalmaznak. Bár termékeink a Biokontroll Hungária KFT. által nincsenek bioterméknek minősítve, mégis tekinthetők azzal egy tekintet alá esőnek. Állataink takarmányai, legelője vegyszermentes. A fejésnél a tőgytisztítás során fertőtlenítőszert, tőgymosószert nem használunk, hogy ne kerülhessen a tejbe. Sajtkonyhánkban rozsdamentes edényekben, minden esetben pasztőrözve készülnek termékeink.

Házhozszállítás menete

A házhoz szállítás körjárattal történik: Felgyő – Csongrád, Szentes, Hódmezővásárhely, Szeged, Sándorfalva, Balástya, Kistelek – Felgyő az útvonal. Ha sok a hely akkor több napra bontjuk.

A Bács megyei szállítás egyszerűbb: Kecskemét – Városföld – Kiskunfélegyháza

Rendelés:

A rendelésnek kettő feltétele van: egyrészt a kedves megrendelőnk a zárt messenger csoportunk valamelyikének tagja legyen, másrészt benne legyen a címlistánkban (tudjuk hová vinni a terméket).

Csongrád városában lakóknak be kell lépni a Kecskesajtfutár Csongrád zárt messenger csoportunkba.  

Csongrád megyében lakóknak: be kell lépni a Kecskesajtfutár zárt messenger csoportunkba.

A Bács-Kiskunból rendelők a Kecskesajtfutár Bács-Kiskun zárt  messenger csoportunkba.

Mindkettő csoportban kb. kettő hetente megjelenik, hogy aktuálisan mit fogunk készíteni, mit lehet kérni, amit kis is szállítunk. Mikor kiírjuk, hogy miből lehet rendelni, arra a kiírásra hozzászólás keretében lehet írni, hogy kinek mi a rendelése és a város, utca, házszám nevét, ahova kéri. A címlistánkból mi már tudni fogjuk, hogy hová visszük. Ha másik helyre kéri az előző rendeléséhez képest, azt jelezni kell.

A rendelés további feltétele: messengeren kérjük megküldeni a következő adatokat: Név, telefonszám, e-mail cím, lakcím, illetve az a hely, ahová nagy valószínűséggel kérni fogja, hogy elvigyük a megrendelt terméket. Ha ez menet közben változik nem baj, tudunk korrigálni. Nyilvánvalóan egy “kiszállítási címlistát” állítunk össze magunknak, melyben megszerkesztjük az útvonalat a kiszállítási helyeknek megfelelően. A telefon azért kell, mert kiszállítás előtt, azért egy sms-ben vagy szóban konzultálunk. Jöhet össze bárkinek bármi, ami miatt nem lesz otthon, tud nekünk üzenetet hagyni, hogy hova adjuk a rendelt terméket.

 Priviben, messengeren – Veres Zoltán vagy a Felgyői Kecskesajt – címre kérjük az adatokat és csak mi látjuk. Másnak ki nem adjuk, bizalmasan kezeljük, hisz személyes adat. Előre jelezzük, harmadik fél részére ki nem adjuk, fel nem használjuk, csak és kizárólag kapcsolattartásra fog kelleni. Ha nem kapunk adatokat nem baj, csak nem tudjuk hová  és kinek kell szállítani.

A rendelés, egyenlőre a zárt csoportokban történik, oda kell beírni a rendelést abból, amit készítettünk. Mást nem fogunk tudni kiszállítani, csak abból, ami aktuálisan készül. Mindenki tudni fogja a szállítási napokat előre, így a rendelés nyilvánvalóan a következő szállítási napra fog teljesülni.

Termékeinkről

 Termékeink minden esetben pasztőrözöttek és garantáltan mentesek mindenféle mellékíztől, tehát senki sem fogja “kecskeszagúnak” érezni. Tartósítószert, emulgeálószert, ízfokozót, állomány javítót, adalék anyagot, meg “nyomokban tehéntejet” egészen biztosan nem tartalmaz.

Pasztőrözött kecsketej, kultúra, oltó. Ez a receptúra. A fűszerek szárított formában kerülnek bele. A joghurt is pasztőrözött. A gyümölcsös joghurtok gyümölcs tartalma 20 % valódi minőségi gyümölcsöt jelent, amit a Bahamas KFT-től szerzünk be Dunakesziről. Nem ízfokozót, adalékot vagy szörpöt használunk a gyümölcsös ízhatás elérésére. A gyümölcshús darabjai, időnként magjai – szeder – megtalálhatók a joghurtban igazolva annak valódi gyümölcstartalmát.

A szavatossági idő sajtokra, joghurtokra alapesetben 10 nap. Minden esetben hűtőben KELL tárolni azokat. Ha nem így történik a 10 nap szavatossági időből lesz 1 nap ….

Jó ha tudják: a tejet, sajtokat lehet fagyasztani is. Ha kienged, nem érződik rajta, hogy fagyasztóban volt. Tehát aki “havi adagját” akarja megrendelni, megteheti, fagyóban semmi baja nincs. Joghurtot lehet ugyan, de nem ajánljuk, mert az állaga fagyasztás után nem mindig kedvező: darabos. Az extraszűz olivaolajban érlelt lágy sajtgolyókat pedig nem kell fagyasztani, elég ha hűtőben van, akár három hónapig is bírja, kivéve, ha meg nem eszitek addig 🙂

Minőség politikai elvek

Sajtjainkat, joghurtokat hatósági állatorvosi engedéllyel rendelkező sajtkonyhában készítjük (http://felgyoikecskesajt.hu/magdi-sajtkonyhaja/) Fotók a link alatt.

Állatainktól éves vérmintavétel van az emberre terjedő betegségek kiszűrésére. A tejet kettő havonta 4 alkalommal vizsgáltatjuk, előírásnak megfelelően. Nekünk sajtkészítőknek egészségügyi kiskönyvben jegyzett kötelező orvosi vizsgálatok tényét igazoló beírás van.

Mennyiségi limit

Nem “kötelező” nagyobb mennyiséget berendelni. 2.000.-Ft a rendelési minimum. Alatta nem szállítunk ki. Nyilvánvalóan lehet többet is rendelni, de mindenki maga eldönti, hogy miből mennyit kér. Kicsit „magunk ellen” beszélve ugyan, de nem a rendelés összege lesz a mérvadó, hanem a rendszeressége. Az árainkkal egyébként sem a csillagos eget céloztuk meg. Célunk minél több elégedett sajtkedvelő, akik rendelésének eleget tudunk tenni. Alapvetésünk, hogy inkább kevesebb összegű legyen egy-egy rendelés, de rendszeres. A rendszeres kiszállítás fenntarthatóságának ez az alapja.

Fizetés

Minden esetben kiállítunk nyugtát, ha kérik, ha nem. Aki számlát szeretne kérni a termékről, annak azt állítunk ki nagyon szívesen, de ezt a megrendeléskor kérjük jelezni. Ha nem jelzik előre számla igényeket, akkor a helyszíni átadásnál hosszadalmasan lehet írogatni egyesével, mindezzel értékes időt veszítve.  A fizetés az átadás helyszínen történik. Lehetőleg ne nagy címletű bankjeggyel fizessenek, mert a pénzváltás nem biztos, hogy megoldott. Átutalással is lehet fizetni. Mi ezt szeretnénk.

A termékek átvétele

Kérésünk a termékek átvétele kapcsán, hogy mindenki legyen kreatív. Tisztában vagyunk vele, hogy megrendelőink dolgoznak, iskolában vannak, orvosnál stb. Oda visszük a terméket, ahova kérik, de lehetőleg legyen azonos hely minden alkalommal. Ha nem megoldható, akkor meg lehet beszélni szomszéddal, rokonokkal, munkahelyen, bárhol, ahonnan át lehet utólag venni. Hűtés nélkül ne maradjon a megrendelt finomság! Mielőtt rendel bárki is, ezt át kell gondolni. Lentebb olvashatók az elsődleges és pontos időpontok pár hónappal előre, hogy mikor is szállítunk. A többi meg alakul. Ami biztos, minden hónap elején 7-8-9. lesz a szállítás napja adott hónapban. Gondoljuk a többségnek ez lehet jó. Hétvégén meg ünnepnapokon nem szállítunk, ha nem muszáj. De munka akkor is van, mert a kecskék pünkösd hétfőn is adnak tejet és enni is akarnak 🙂

A hónap második felében 16-20 között kerülhet sor egy újabb kiszállításra, de csak amennyiben igény merül fel rá!

Átvétel elmaradása esetén

A termék átvétele, átvetetése mindenkinek saját felelőssége. Amennyiben nem veszi át a megrendelt tejterméket, több alkalommal nem kell rendelni, mert nem szállítunk.

Pontosan odavisszük a terméket, ahová a megrendelő kéri adott alkalommal, ezért elvárjuk, hogy ott is legyen ő vagy, akit ezzel megbíz. Nem tudunk várni senkire sem, mert akkor borul az egész. 1-2 perccel ugyan nem foglalkozunk, de többet nem áll módunkban várni.

Minőségi kifogást az átvétel napjától számított 24 órán belül elfogadunk! Ebben az esetben a terméket a következő alkalommal cseréljük, azaz helyette térítésmentesen adunk másikat. Ehhez az kell, hogy fényképpel dokumentált módon kérnénk privátban megküldeni, hogy mi a probléma. 

Szállítási időpontok: a facebook zárt csoportokban adjuk meg. 

 Adott napokon 09:00 óráig Csongrád, 09:00-10:00 óra között Szentes, 11:00 és 13:00 óra között Hódmezővásárhely, 14:00-16:00 óra között Szeged, 16:45-18:00 óra között Sándorfalva – Balástya és Kistelek területén lesz kiszállítás. Átadás előtt nem sokkal telefonon egyeztetünk! 

Bács- Kiskunban délelőtt Kecskemét, délután Kiskunfélegyháza a kiszállítás helye.

Termékeinkről fényképet a honlapunkon találnak, meg ezen írás végén is! Várjuk megrendelését!

Veres Zoltán

Felgyői Kecskesajt Team

Tel: 06703309773,

E-mail: info@felgyoikecskesajt.hu

A képen a következők lehetnek: autó és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: étel
Félkemény sajtjaink
A képen a következők lehetnek: étel és belső tér
Extraszűz olivaolajban érlelt lágysajtgolyók
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Natúr és 11 féle ízű gyümölcsjoghurt
A képen a következők lehetnek: étel
Kecske mozzarella
Kecske jégkrém