Nyugdíjas programjaink


Kirándulás keretében diákok, továbbá rendszeresen nyugdíjas csoportok keresik fel a Felgyői Kecskesajt gazdaságát: termékeinknek és a programjainknak nagy sikere volt a látogatóink körében. Kétféle ajánlatot szeretnénk tenni Önöknek 2020. év vonatkozásában. Egy kirándulással egybekötött gazdaságlátogatást vagy egy helyszíni kitelepülést.

1. Nyugdíjas csoportok gazdaság látogatása esetén a program a következő:

Sajtkonyhában lágysajt golyók megformázása, fűszerezése, kóstolása több ízben. A kóstoltatás közben ejtenék pár szót az egészséges táplálkozás fontosságáról. A kerti kiülőnk árnyékban többféle joghurt kóstolása, értékelése (mint a borkósztolónál) a joghurt élettani hatásának ismertetése. Kecsketejből és házi tyúktojásból sütött tejespite kóstoló bio sárgabarack lekvárral. Kecske jégkrém kóstoló. Állataink – kecskéink, tyúkjaink, kutyáink – bemutatása. Lehet őket etetni és simogatni. Egy-két órás, de akár egy délelőttös vagy délutános program, kellemes időtöltés a szabadban.

2. Helyszíni kitelepülés termékkóstolóval egybekötve

Amennyiben a nyugdíjas klub kedves tagjai részére pályázat keretében kerül sor  egészségnapi program vagy más rendezvény megrendezésre, úgy ennek keretében pályázati keretből is finanszírozható helyszíni kitelepülést vállalunk. A helyszíni kitelepülés keretében a fentebb írtakhoz hasonló programot tudunk prezentálni, melynek központi eleme a kóstoltatás. Többféle típusú és ízű kecskesajtot, joghurtokat, jégkrémet tudunk a szépkorúakkal kóstoltatni közben életkori sajátosságuknak megfelelően egy rövid interaktív beszélgetést is „becsempésznénk”. Tájékoztatás az egészséges táplálkozásról, a kecsketej termékek élettani hatásáról. Powerpointos gazdaság bemutatás.

Semmiféleképpen nem szeretnénk hosszadalmas, unalmas, tartalmatlan program lenni. „Jó ízű” üde színfoltot szeretnénk jelenteni, akikről a nyugdíjasok szívesen mesélnek a későbbiek során is. Az idősebb generációnak még vannak kellemes gyermekkori emlékei a tejfogyasztásról, a kecskéről, szívesen beszélnek róla. Egy kicsit ebbe az irányba tereljük a beszélgetést mindkét program esetén.

A programjaink díja szóbeli egyeztetés alapját képezi, nincs merev, nagy összegű elgondolásunk a részvételi díjat illetően, maximálisan 1.200.- 1.500.-Ft/fő között mozog, létszám függvényében. Ez az összeg a sajtok, joghurtok, jégkrém és a tejespite ára, továbbá a programokat vezető személy óradíja. A termékek felkínálásával a jelölt összeg jelentős része lényegében „elfogyasztásra kerül”. Több nyugdíjas klub összefoghat, így az áraink kedvezőbbek. Minimális létszám 14 fő, maximum 50 fő.

A látogatás és a kitelepülés pályázati pénzből és önköltségi alapon is finanszírozható, gazdaságunk működésének támogatására, általunk kiállított számla ellenében. Az időpontok a foglalások sorrendjében kerülnek kijelölésre. Amennyiben felkeltettük az érdeklődést, telefonon tudunk egyeztetni a 0670/330-9773-as telefonszámon vagy a vereszollee@gmail.com e-mail címen. A csoportlátogatás időpontját foglalja le időben.