Rólunk mondták


Zakar Eszter felgyői lakos üzenete a facebookon:

“Magdi! Nagyon-nagyon finomak a sajtok! Alig bírtam abbahagyni! Zórinak is nagyon ízlet különösen a chilis. Praktikus a csomagolás is. Csak így tovább! Az Isten áldja meg a kezeteket!”

Kozákné Bertus Mónika hozzászólása a facebookon:

“Valóban finom volt minden termék. A fiam szinte semmilyen sajtot, joghurtot nem eszik meg, csak a Felgyői Kecskesajtot. 🙂
További sikeres munkát!”

Facebookon megosztottam a mottónkat: Felgyői kecskesajt, a természet íze…

Adorján Zsolt, aki már kóstolta a kecskesajtunkat, a következő hozzászólást írta:

“De még milyen íz! Szívesen leírnám, de a “nagyon-nagyon finom” se lenne elég kifejező :). Inkább csak annyit írok, hogy végre egy IGAZI kecskesajt – kóstolja meg mindenki, aki teheti, orgia :)” (2015. július 27-ei hozzászólás)

Sajtkóstolót tartottunk a Csongárd-Bokroson lévő Vadnyugati Városban. Az egyik vendég érdeklődött a termékeink után, de egyáltalán nem akarta megkóstolni, mert elmondása szerint házi termékeket soha nem fogyaszt. Nagy nehezen rábeszéltük a mézes-barackos-fahéjas joghurtra, majd egy korty után a következőt mondta:

“Hölgyem, ezért az ízért képes lennék rászokni!”

Szintén a Vadnyugati Város sajtkóstolóján egy anyuka jött hozzánk a kilenc év körüli fiával. Kóstolás közben mesélte, hogy egyszerű dolga van ha főz a fiának, mert egy kezén meg tudja számolni, hogy mit eszik a gyerek, más ennivalóra rá sem néz, a tejtermékeket ki sem állhatja. Ekkor az anyuka ránéz gyermekére és látja, hogy egymás után veszi el a sajtdarabkákat és kóstolgat. Anyuka csodálkozva kérdezi:

“Te mit csinálsz?” Mire a válasz: “Ez finom!”

Felgyőn volt főzőverseny, és sajtkostoló. A zsűri elnöke Sági Szilárd volt, aki a TV2 vacsoracsata műsorának kommentárja. Megkóstolta a sajtokat, majd közölte, hogy joghurtot nem szokott fogyasztani, így azt kihagyja. Némi rábeszélésre illedelemből mégiscsak megkóstolta a natúr joghurtot, majd közölte a többi joghurt felé mutatva:

“kérek egy másik poharat.” Majd végigkóstolta mind…

A felgyői főző versenyen „stílusosan” gidasülttel indultunk el 2015 májusában és a köretbe a pácolt gida sült mellé inkább csak díszítésként, apró, általunk készített különböző ízesítésű – fokhagymás, snidlinges és natúr – sajt kockákat tettünk. Sági Szilárd mellett a zsűri másik tagja volt egy mesterszakács (a nevére sajnos nem emlékszem), aki még a verseny közben körbement az indulókon és végig mustrálta, hogy ki mit készít. Hozzánk érve röviden említettésre került a gida sült, majd a köret és a tálalás is. A köreteknél rákérdezett a kecskesajtra is, amit meg is kóstolt, majd ennyit mondott:

„Uram, Önök a sajtkészítés királyai!”

Szerényen megjegyeztem, „hogy lennénk azok, még csak most kezdtünk el sajtot készíteni”, a válasz röviden ennyi volt: „Akkor is. Kíváncsian várom az eredmény hirdetést!” A főző versenyt – melyen harminchat induló volt – megnyertük a gidasülttel, de sikert aratott a kecskesajtunk is…