Rólunk mondták


Zakar Eszter felgyői lakos üzenete a facebookon:

“Magdi! Nagyon-nagyon finomak a sajtok! Alig bírtam abbahagyni! Zórinak is nagyon ízlet különösen a chilis. Praktikus a csomagolás is. Csak így tovább! Az Isten áldja meg a kezeteket!”

Kozákné Bertus Mónika hozzászólása a facebookon:

“Valóban finom volt minden termék. A fiam szinte semmilyen sajtot, joghurtot nem eszik meg, csak a Felgyői Kecskesajtot. 🙂
További sikeres munkát!”

Facebookon megosztottam a mottónkat: Felgyői kecskesajt, a természet íze…

Adorján Zsolt, aki már kóstolta a kecskesajtunkat, a következő hozzászólást írta:

“De még milyen íz! Szívesen leírnám, de a “nagyon-nagyon finom” se lenne elég kifejező :). Inkább csak annyit írok, hogy végre egy IGAZI kecskesajt – kóstolja meg mindenki, aki teheti, orgia :)” (2015. július 27-ei hozzászólás)

Sajtkóstolót tartottunk a Csongárd-Bokroson lévő Vadnyugati Városban. Az egyik vendég érdeklődött a termékeink után, de egyáltalán nem akarta megkóstolni, mert elmondása szerint házi termékeket soha nem fogyaszt. Nagy nehezen rábeszéltük a mézes-barackos-fahéjas joghurtra, majd egy korty után a következőt mondta:

“Hölgyem, ezért az ízért képes lennék rászokni!”

Szintén a Vadnyugati Város sajtkóstolóján egy anyuka jött hozzánk a kilenc év körüli fiával. Kóstolás közben mesélte, hogy egyszerű dolga van ha főz a fiának, mert egy kezén meg tudja számolni, hogy mit eszik a gyerek, más ennivalóra rá sem néz, a tejtermékeket ki sem állhatja. Ekkor az anyuka ránéz gyermekére és látja, hogy egymás után veszi el a sajtdarabkákat és kóstolgat. Anyuka csodálkozva kérdezi:

“Te mit csinálsz?” Mire a válasz: “Ez finom!”

Felgyőn volt főzőverseny, és sajtkostoló. A zsűri elnöke Sági Szilárd volt, aki a TV2 vacsoracsata műsorának kommentárja. Megkóstolta a sajtokat, majd közölte, hogy joghurtot nem szokott fogyasztani, így azt kihagyja. Némi rábeszélésre illedelemből mégiscsak megkóstolta a natúr joghurtot, majd közölte a többi joghurt felé mutatva:

“kérek egy másik poharat.” Majd végigkóstolta mind…

A felgyői főző versenyen „stílusosan” gidasülttel indultunk el 2015 májusában és a köretbe a pácolt gida sült mellé inkább csak díszítésként, apró, általunk készített különböző ízesítésű – fokhagymás, snidlinges és natúr – sajt kockákat tettünk. Sági Szilárd mellett a zsűri másik tagja volt egy mesterszakács (a nevére sajnos nem emlékszem), aki még a verseny közben körbement az indulókon és végig mustrálta, hogy ki mit készít. Hozzánk érve röviden említettésre került a gida sült, majd a köret és a tálalás is. A köreteknél rákérdezett a kecskesajtra is, amit meg is kóstolt, majd ennyit mondott:

„Uram, Önök a sajtkészítés királyai!”

Szerényen megjegyeztem, „hogy lennénk azok, még csak most kezdtünk el sajtot készíteni”, a válasz röviden ennyi volt: „Akkor is. Kíváncsian várom az eredmény hirdetést!” A főző versenyt – melyen harminchat induló volt – megnyertük a gidasülttel, de sikert aratott a kecskesajtunk is…

Felgyői Kecskesajt facebook oldalunk ajánlásai: https://www.facebook.com/pg/felgyoikecskesajt/reviews/?ref=page_internal

Facebook oldalunk ajánlásai:

Siposné Debreceni Ibolya Magdolna  ajánlja: Felgyői Kecskesajt. Július 7., 20:29 · 

A mai fejés közben immár élményekkel feltöltődve gondolkodóba estem. Miként köszönhetném meg Nektek ezt az önzetlen és megfizethetetlen segítséget, amit egy magamfajta kezdő kecskéző kaphat? 
Igyekszem röviden összefoglalni, megfogalmazni azt, aminek részesei lehettünk a tegnapi nap folyamán, de mindenkinek legyen az kecskerajongó/fogyasztó vagy nem azt ajánlom menjen, tapasztalja meg a Felgyői Kecskések odaadását, páratlan tevékenységét!
Elhivatott, szorgalmas és segítőkész sajtmesterünk Zoltán kellő humorral fűszerezve tette maradandóvá a kecsketejből készült termékek készítésének élményét a délelőtt folyamán. Lényegre törő, tömör mégis minden egyes mozzanatra kitérő bemutatójának minden perce ki volt használva, temérdek hasznos információ hangzott el emészthető formában. Minél több érzékszervünket bevonva ismerkedhettünk a technikákkal, fortélyokkal. Az ízletes ebédet követően, bár mi kisé megpilledtünk, kecskepásztorunk rendületlen odaadással folytatta tapasztalatainak megosztását. Ezután következett a nap megkoronázása: a kóstolás. Feledhetetlen! Ezt nem leírni, érezni kell! 
Végül, aminek én különösképpen örültem, betekintést nyerhettünk a kecskenyáj életébe. Találkozhattunk magukkal az anyakecskékkel, mert nélkülük ugyebár ez a csoda nem jöhetett volna létre. 
Példamutatás volt ez a nap hivatástudatból, kitartásból, szorgalomból, a jószágok szeretetéből is. Ehhez kívánok a továbbiakban is minden jót Nektek Felgyői Kecske Team!! 
Hálás szívvel gondolok rátok!

Bagi Károlyné  ajánlja: Felgyői Kecskesajt.

Május 9. · 

Kedves Zoli és Magdi! El vagyunk bűvölve, annyira finomak a sajtok. Nagyon uralkodni kellett magunkon, hogy ne együk meg egyszerre az egészet. Nagyon kellemes ízű és krémes. Hálásak vagyunk. Már tervezzük, hogy a következő szállításra melyiket kérjük. Köszönjük szépen! Baginé Ica

Kertes Gyula  ajánlja: Felgyői Kecskesajt. Április 12. · 

Olyan, mint amikor az ember elkezd egy jó sorozatot, aztán az első rész után tűkön ül, hogy mikor jön már a következő rész. De ha egy egész évad megvan egyben, azt egy nap alatt végig nézi. Szóval csak ajánlani tudom, de vigyázni kell a rendeléssel,mert bármennyit is rendelünk az másnapra mind elfogy, aztán csak a következő rendelési nap közelségében reménykedhetünk! 😉❤️

Anikó Varga  ajánlja: Felgyői Kecskesajt. Április 10. · 

Most rendeltünk először, de nem utoljára 🙂 a chilis sajt végre tényleg csíp, a lágysajt valódi ízorgia, de a tej, és a joghurt is isteni!

Péliné Bokor Judit  ajánlja: Felgyői Kecskesajt. Április 9. · 

Most vásároltam előszőr,DE nem utoljára 🙂 Fantasztikus ízvilág,egyik finomabb,mint a másik ! Csak ajánlani tudom mindenkinek,ha igazi sajtot szeretne 🙂 Köszönöm,hogy vagytok🙏❤️❤️❤️Remek választék

Péliné Bokor Judit Kár,hogy nem csináltam videót,ahogy a kis csapatunk nyammogott 🙂 Egyéb nem hallatszott : oh,mmm,azta,ez igen………… 🙂 Örök hálám,hogy rátok találtam 🙏❤️❤️❤️