Sajtkészítő tanfolyam és workshop kezdőknek


Kedves Vendégeink, Workshop turisták, leendő Sajtkészítők!

Sajtkészítő tanfolyamaink -workshopjaink – népszerűsége hatodik éve töretlen és sikeres. A jelentkezők rendkívül nagy száma miatt csak előzetes, telefonon történt időpont egyeztetés alapján lehet részt venni 2024-ben. /06703309773/  Alkalmanként 8 főt tudunk fogadni. Idén kétféle rendezvényünk lesz:

 • Egy napos: a lentebb jelölt időpontokban szombatonként egy nap csak és kizárólag sajtkészítéssel foglalkozunk – Csak sajt és más semmi…
 • Kettő napos: Sajt és kecske

Időpontok:

2024. április 27-28. két napos workshop

2024. május 04-05. két napos workshop

2024. május 25. szombat egy napos workshop

2024. június 01-02. két napos workshop

Mielőtt jelentkezel nézd meg mit kapsz tőlünk.

Több, mint 25 dolog a kétnapos tanfolyamunk alatt, amit így egyben máshol nem kapsz meg! 

Íme a tematikánk:

Első nap: ( az egy napos rendezvény tematikája megegyezik a kettő napos rendezvény első napjával.)

 • Egy alap félkemény friss sajt készítés technológiájának elméletét és természetesen a gyakorlatát lehet elsajátítani. Mindenki fehér ruházatban fertőtlenített kézzel tapinthatja ki az alvadék állagát, sózza, ízesíti, érzi, formázza kizárólag a saját sajtját! Tehát nem sajtok tucatjait készítjük el a nap folyamán, hanem mindenki egyet, a sajátját.
 • Lágy kecskesajtot és kecske ivójoghurtot, kefírt készítünk közösen, elméleti kitekintés a kecsketúróra
 • Grill sajt készítés bemutatása a gyakorlatban
 • A sajtkészítés elméletén túl megtudjátok, hogy milyen eszközöket használunk, melyiket honnan szerezzük be.
 • Milyen oltót, kultúrát használunk.
 • Honnan vannak a fűszereink.
 • Mit honnan szerzünk be (eszközök, gyümölcsök, csomagoló, oltó, kultúra stb.)
 • Hogyan csomagolunk, honnan vannak csomagolóink.
 • Apró házi praktikák megismerése, nem kellenek méregdrága eszközök
 • Megtudjátok és meg is nézhetitek, hogyan néz ki egy kistermelői élelmiszer előállítással kapcsolatos kormányrendeletben foglalt előírásszerű sajtkonyha. Nem kell találgatni többé. 
 • Milyen egészségügyi engedélyek, dokumentumok kellenek emberre, állatra? Ezeket is megnézhetitek.
 • Kell a hatóságok által előírt nyilvántartások vezetése is. Ezt is bemutatjuk!
 • Jól fogod érezni magad egy remek társaságban. Most még nem ismer senki senkit, mi sem titeket, de a nap végére garantáltan jó hangulatban cseréltek egymással telefonszámot vagy jelölitek egymást a facebookon. Eddigi összes rendezvényünket kiváló hangulat, csapat kohézió és sok nevetés is fémjelezte.
 • Nekünk a legfontosabb a fentiek által, hogy a sajtkészítés alapjaival pallérozzuk elméteket és egy ÉLMÉNYT is adunk nektek!
 • A nap folyamán lesz sajt és joghurt kóstoló.
 • Kis kitérőt teszünk a marketing irányába, mi kell az értékesítéshez?
 • És ne csak a pozitív oldalt nézzük, beszélünk a kecsketartás és sajtkészítés buktatóiról is. Nem csak a napos oldalt kell ismerni, van a történetnek árnyas oldala is, amit odafigyeléssel, lelkiismeretességgel ki lehet küszöbölni. De csak azt tudod kiküszöbölni, amiről tudsz, ezért beszélünk az állattartás hibáiról, tej higiéniáról, sajtkészítés során elkövethető bakikról
 • Jegyzetelni nem kell! Koncentrálunk a gyakorlatra, fő cél a vizualizációs élmény és a saját kezű sajtkészítés. Mindenki megkapja a félkemény sajt, a lágy kecskesajt, kecsketúró és a kecske ivójoghurt „receptúráját” és a nap témakörének főbb gondolatait írásba foglalva.  
 • Dél körül ebéd, de mindenki magának oldja meg. Hideg élelmet javaslunk hozni, főzésre nem lesz idő.
 • Óránként max 10 perc szünet,
 • Interaktív kérdezz-felelek beszélgetés
 • A program végén a résztvevők rövid értékelésével zárul a nap. A tanfolyam résztvevői értékelik a napot, a programokat és a tanultakat. Főképpen kritika megfogalmazását kérjük.
 • Nem csak adott napra szól a szakmai ismeretek átadása, „utógondozás” keretében a későbbiek során otthonról is lehet tőlünk kérdezni.
 • Egy motivációs tréningnek is szánjuk az egész napot, hogy mindenki választ kapjon a benne rejlő kérdésekre is.
 • Innováció, pályázat

Legfőbb garanciánk: Aki részt vesz a tanfolyamon, az el fogja tudni készíteni otthon félkemény- és a lágy kecskesajtját, valamint a joghurtját is.

Második nap:

Reggel  07:00 órától bekapcsolódás a kecskepásztor életébe:

 • közös fejés, ki is lehet próbálni
 • elsődleges tejfeldolgozás
 • takarmányozástan
 • kecske anatómia,
 • kecske egészségtan
 • külső-belső értékmérő tulajdonságok kihegyezve a takarmányozásra és a tejtermelésre
 • kecske viselkedése, szokásai
 • kecske tartás buktatói
 • Végig az állatok között leszünk, óriási élmény lesz!

Délben ebéd

 A jelenlegi gazdasági és éghajlati változásokat figyelembe véve, aki kecsketartásba és tejtermék értékesítésbe kezd, annak kell, hogy legyen egy alap tudása a gazdaságos termelésről is. Mindkét napon szinte minden egyes témakört érinteni fogja a GAZDASÁGOSSÁG kérdésköre.

A tanfolyam díja egy napos rendezvény estén 20.000.-ft/fő, kettő napos rendezvény esetén 40.000.-ft/fő

A tervezett sajtkészítő tanfolyamon való részvétel feltétele, hogy a tanfolyam díja: 20.000.-Ft/nap (kettő napos esetén 40.000.-Ft), mint foglaló, a K&H Banknál vezetett 10405073-66545255-52541009 számú bankszámlára (Veres Zoltán) átutalásra kerül. Az átutalás előtt telefonon előzetes regisztráció szükséges. Előzetes egyeztetés nélkül ne utaljon senki. Átutalás nélkül nincs foglalt helye senkinek, így a tanfolyamon nincs lehetőség a részvételre.

Az átutalások sorrendjében írom be a jelentkezőket a kért helyekre.

Aki előbb utal azé az adott napi hely, egész addig míg a napi létszámot el nem érjük. Létszámon felül nem fogadunk senkit. 

Időbeosztás:

A tanfolyam időbeosztása a délelőtt folyamán nagyon szoros, ezért kérünk mindenkit, hogy legkésőbb 08:45 órára érjen ide! 09:00 órakor mindenképpen kezdünk. A rendezvény szombaton 16:00 órakor, vasárnap 14:00 órakor végződik.

Minőségpolitikai elvünk:

 A sajtkészítés során kis csoportban leszünk, így közvetlenebb, tartalmasabb, interaktívabb és adott napon sokkal több gyakorlási lehetőséget tudunk biztosítani. Közvetlen a kontaktus a tanfolyam vezető és a résztvevő között, mindenki tud kérdezni, ha kérdés merül fel. 

További garanciánk: Pénz visszafizetési garanciát vállalunk arra az esetre, ha a tanfolyam vezetője miatt marad el a rendezvény. Amennyiben méltányolható okból nem tudsz megjelenni és időben jelzed, lesz újabb időpont megjelölve, így nem maradsz le semmiről. 

Ami kötelező:

– fehér póló vagy köpeny, tiszta ruházat

– tiszta papucs, amit csak a sajtkonyhába viselünk.

– baseball sapka vagy egyéb fejfedő, hosszú hajat kérjük hátul összekötni

– betegség esetén a megjelenéstől eltekintünk: élelmiszerről van szó csak egészséges ember érintkezhet vele.  Beteg ember nem mehet a sajtkonyhába!

– kipihenten érkezni

– sajtkészítés ideje alatt a dohányzást kérjük felfüggeszteni (délelőtt 09:00 órától 13:00 óráig bizonyosan)  

– higiéniai szabályok betartása

– Parfümöt NE HASZNÁLJ, mert nem vehetsz részt a tanfolyamon!!!

– háziállatok elhelyezésére nincs lehetőség

– Szállás foglalásban igény esetén tudunk segíteni, ezt előre külön jelezni kell.

– Kísérő személy, sofőr a helyszínen jelen lehet, de azon nem vesz részt, így udvariasan előre jelezzük: a rendezvénnyel kapcsolatban nem áll módunkban kérdésére válaszolni. (Méltánytalan lenne a többi résztvevővel szemben).

A nap folyamán elhangzottak rögzítésére van lehetőség (diktafon, fotó, jegyzet készítése) De ha nem készítesz nem baj. Ajándékba megkapod tőlünk minkét nap anyagát írásban!

Helyszín:

A tanfolyam pontos helye: 6645 Felgyő, I. kerület tanya 155. Google-n jelölve, de látható a honlapon is. Google alapú GPS is elhoz ide, ha beírod célnak: “felgyoikecskesajt.hu”

https://felgyoikecskesajt.hu/kapcsolat/

Kérjük, hogy ezt is mindenképpen nyissátok meg és nézzetek rá, hol is van helyileg. Google térkép segít. Könnyen ide lehet találni.

Parkolási hely van. A kocsik biztonságos helyen állnak.

Itt nem fogsz látni több millió forintos berendezést, kecskék ezreit vagy hektárok százait, olyan speciális technológiát, amit ne tudnál majd otthon bemutatni a családodnak, ismerőseidnek.  

Komoly referenciaként a facebookon kérjük elolvasni a  Sajtkészítő tanfolyam Felgyőn oldalunk ajánlásait ( https://www.facebook.com/sajtkeszito/ ). Tanfolyamainkat megjárt vendégeink írták. Érdemes elolvasni! Ugyanezen facebook oldalon rengeteg fényképet, videót találsz a rendezvényekről. Nézd meg. Kellően hiteles. Téged is meg fog győzni.

További referenciaként ajánljuk weboldalunkat, a rólunk szóló médiahíreket (weboldalon megtalálható) a verseny eredményeinket és a több mint 200 fős fix vevőkörünket a megyénkben.

Többféle rendezvény is van az országban hasonló témakörben, remek feltételekkel, melyeket mi magunk is csodálunk. A miénket úgy állítottuk össze, hogy teljesen EGYEDI – máshol ebben a formában NEM megtalálható. Fő szempont volt, hogy nem egy berendezett stúdióban, hanem  valódi – eredeti – körülmények között kell sajtkészítést tanulni, gyakorolni. Ezt koronázza meg a kecskével való találkozás “testközelből”, melynek fénypontja többek között a közös fejés. Akitől távol áll a kecske és a tanyasi élet, berendezett stúdióra vágyik nos ebben nem tudunk segíteni.    

Fontos tudnivaló:

A rendezvényünk nem élelmiszermérnöki diplomaosztó, iskolai végzettséget nem követel. Mi magunk sem állítunk ki erről semmiféle iratot.

Felgyő, 2024. január 06.  

Tisztelettel: Veres Zoltán és Márton Magdolna Felgyői Kecskesajt Team

Felmerülő kérdés és regisztráció esetén a telefonos elérhetőség:

0670/330-9773  

A farmunk életéről szóló rövid imázsfilmünket ajánljuk figyelmébe, mindenképpen tekintse meg. Segíteni fog a döntésben!