
Kedves Vendégeink, Workshop turisták, leendő Sajtkészítők!
Sajtkészítő tanfolyamaink -workshopjaink – népszerűsége és a jelentkezők rendkívül nagy száma miatt csak előzetes, telefonon történt időpont egyeztetés alapján lehet részt venni 2023-ban. /06703309773/ Mindössze 6 hétvége. Több időpontot nem fogunk megnyitni! Az előző évek tapasztalata az volt, hogy a rendezvény megtartására kijelölt időpontok, már március végére beteltek. És így van ez 2023-ben is! Az időpontok több, mint fele már foglalt. Alkalmanként 8 főt várunk, többet nem. Idén csak két napos rendezvényeink lesznek, egy naposak NEM.
Időpontok:
2023. március 25-26 két napos workshop (betelt)
2023. április 01-02. két napos workshop (2 szabad hely)
2023. április 29-30. két napos workshop (betelt)
2023. május 06-07. két napos workshop (betelt)
2023. május 27-28. két napos workshop (3 szabad hely)
2023. június 10-11. két napos workshop ( 6 szabad hely)
2023. június 24-25. két napos workshop (8 szabad hely)
A jelentkezés feltétele:
A tervezett sajtkészítő tanfolyamon való részvétel feltétele, hogy a tanfolyam díját 40.000.-Ft-t (és nem többet!), mint foglalót, a K&H Banknál vezetett 10405073-50526874-69761000 számú számlára (Veres Zoltán) átutalásra kerüljön. Az átutalás előtt telefonon előzetes regisztráció szükséges. Előzetes egyeztetés nélkül ne utaljon senki. Átutalás nélkül nincs foglalt hely, így a tanfolyamon nincs lehetőség a részvételre.
Az átutalások sorrendjében írom be a jelentkezőket a kért helyekre. Aki előbb utal azé az adott napi hely, egész addig míg a napi létszámot el nem érjük. Létszámon felül nem fogadunk senkit.
Mielőtt jelentkezel nézd meg mit kapsz tőlünk.
Több, mint 25 dolog a kétnapos tanfolyamunk alatt, amit így egyben máshol nem kapsz meg!
Íme a tematikánk:
Első nap:
- Egy alap félkemény friss sajt készítés technológiájának elméletét és természetesen a gyakorlatát lehet elsajátítani. Mindenki fehér ruházatban fertőtlenített kézzel tapinthatja ki az alvadék állagát, sózza, ízesíti, érzi, formázza kizárólag a saját sajtját! Tehát nem sajtok tucatjait készítjük el a nap folyamán, hanem mindenki egyet, a sajátját.
- Lágy kecskesajtot és kecske ivójoghurtot, kefírt készítünk közösen, elméleti kitekintés a kecsketúróra
- Grill sajt készítés bemutatása a gyakorlatban
- A sajtkészítés elméletén túl megtudjátok, hogy milyen eszközöket használunk, melyiket honnan szerezzük be.
- Milyen oltót, kultúrát használunk.
- Honnan vannak a fűszereink.
- Mit honnan szerzünk be (eszközök, gyümölcsök, csomagoló, oltó, kultúra stb.)
- Hogyan csomagolunk, honnan vannak csomagolóink.
- Apró házi praktikák megismerése, nem kellenek méregdrága eszközök
- Megtudjátok és meg is nézhetitek, hogyan néz ki egy kistermelői élelmiszer előállítással kapcsolatos kormányrendeletben foglalt előírásszerű sajtkonyha. Nem kell találgatni többé.
- Milyen egészségügyi engedélyek, dokumentumok kellenek emberre, állatra? Ezeket is megnézhetitek.
- Kell a hatóságok által előírt nyilvántartások vezetése is. Ezt is bemutatjuk!
- Jól fogod érezni magad egy remek társaságban. Most még nem ismer senki senkit, mi sem titeket, de a nap végére garantáltan jó hangulatban cseréltek egymással telefonszámot vagy jelölitek egymást a facebookon. Eddigi összes rendezvényünket kiváló hangulat, csapat kohézió és sok nevetés is fémjelezte.
- Nekünk a legfontosabb a fentiek által, hogy a sajtkészítés alapjaival pallérozzuk elméteket és egy ÉLMÉNYT is adunk nektek!
- A nap folyamán lesz sajt és joghurt kóstoló.
- Kis kitérőt teszünk a marketing irányába, mi kell az értékesítéshez?
- És ne csak a pozitív oldalt nézzük, beszélünk a kecsketartás és sajtkészítés buktatóiról is. Nem csak a napos oldalt kell ismerni, van a történetnek árnyas oldala is, amit odafigyeléssel, lelkiismeretességgel ki lehet küszöbölni. De csak azt tudod kiküszöbölni, amiről tudsz, ezért beszélünk az állattartás hibáiról, tej higiéniáról, sajtkészítés során elkövethető bakikról
- Jegyzetelni nem kell! Koncentrálunk a gyakorlatra, fő cél a vizualizációs élmény és a saját kezű sajtkészítés. Mindenki megkapja a félkemény sajt, a lágy kecskesajt, kecsketúró és a kecske ivójoghurt „receptúráját” és a nap témakörének főbb gondolatait írásba foglalva.
- Dél körül ebéd, de mindenki magának oldja meg.
- Óránként max 10 perc szünet,
- Interaktív kérdezz-felelek beszélgetés
- A program végén a résztvevők rövid értékelésével zárul a nap. A tanfolyam résztvevői értékelik a napot, a programokat és a tanultakat. Főképpen kritika megfogalmazását kérjük.
- Nem csak adott napra szól a szakmai ismeretek átadása, „utógondozás” keretében a későbbiek során otthonról is lehet tőlünk kérdezni.
- Egy motivációs tréningnek is szánjuk az egész napot, hogy mindenki választ kapjon a benne rejlő kérdésekre is.
- Innováció, pályázat
Legfőbb garanciánk: Aki részt vesz a tanfolyamon, az el fogja tudni készíteni otthon félkemény- és a lágy kecskesajtját, valamint a joghurtját is.
Második nap:
Reggel 07:00 órától bekapcsolódás a kecskepásztor életébe:
- közös fejés, ki is lehet próbálni
- elsődleges tejfeldolgozás
- takarmányozástan
- kecske anatómia,
- kecske egészségtan
- külső-belső értékmérő tulajdonságok kihegyezve a takarmányozásra és a tejtermelésre
- kecske viselkedése, szokásai
- kecske tartás buktatói
- Végig az állatok között leszünk, óriási élmény lesz!
Délben ebéd
A jelenlegi gazdasági és éghajlati változásokat figyelembe véve, aki kecsketartásba és tejtermék értékesítésbe kezd, annak kell, hogy legyen egy alap tudása a gazdaságos termelésről is. Mindkét napon szinte minden egyes témakört érinteni fogja a GAZDASÁGOSSÁG kérdésköre.
Időbeosztás:
A tanfolyam időbeosztása a délelőtt folyamán nagyon szoros, ezért kérünk mindenkit, hogy legkésőbb 08:45 órára érjen ide! 09:00 órakor mindenképpen kezdünk.
Minőségpolitikai elvünk:
A sajtkészítés során kis csoportban leszünk, így közvetlenebb, tartalmasabb, interaktívabb és adott napon sokkal több gyakorlási lehetőséget tudunk biztosítani. Közvetlen a kontaktus a tanfolyam vezető és a résztvevő között, mindenki tud kérdezni, ha kérdés merül fel.
További garanciánk: Pénz visszafizetési garanciát vállalunk arra az esetre, ha a tanfolyam vezetője miatt marad el a rendezvény. Amennyiben méltányolható okból nem tudsz megjelenni és időben jelzed, lesz újabb időpont megjelölve, így nem maradsz le semmiről.
Ami kötelező:
– fehér póló vagy köpeny, tiszta ruházat
– tiszta papucs, amit csak a sajtkonyhába viselünk.
– baseball sapka vagy egyéb fejfedő, hosszú hajat kérjük hátul összekötni
– betegség esetén a megjelenéstől eltekintünk: élelmiszerről van szó csak egészséges ember érintkezhet vele. Beteg ember nem mehet a sajtkonyhába!
– kipihenten érkezni
– sajtkészítés ideje alatt a dohányzást kérjük felfüggeszteni (délelőtt 09:00 órától 13:00 óráig bizonyosan)
– higiéniai szabályok betartása
– Parfümöt NE HASZNÁLJ, mert nem vehetsz részt a tanfolyamon!!!
– háziállatok elhelyezésére nincs lehetőség
– Szállás foglalásban igény esetén tudunk segíteni, ezt előre külön jelezni kell.
– Kísérő személy, sofőr a helyszínen jelen lehet, de azon nem vesz részt, így udvariasan előre jelezzük: a rendezvénnyel kapcsolatban nem áll módunkban kérdésére válaszolni. (Méltánytalan lenne a többi résztvevővel szemben). Ebédet lehet neki kérni.
A nap folyamán elhangzottak rögzítésére van lehetőség (diktafon, fotó, jegyzet készítése) De ha nem készítesz nem baj. Ajándékba megkapod tőlünk minkét nap anyagát írásban!
Helyszín:
A tanfolyam pontos helye: 6645 Felgyő, I. kerület tanya 155. Google-n jelölve, de látható a honlapon is. Google alapú GPS is elhoz ide, ha beírod célnak: “felgyoikecskesajt.hu”
https://felgyoikecskesajt.hu/kapcsolat/
Kérjük, hogy ezt is mindenképpen nyissátok meg és nézzetek rá, hol is van helyileg. Google térkép segít. Könnyen ide lehet találni.
Parkolási hely van. A kocsik biztonságos helyen állnak.
Itt nem fogsz látni több millió forintos berendezést, kecskék ezreit vagy hektárok százait, olyan speciális technológiát, amit ne tudnál majd otthon bemutatni a családodnak, ismerőseidnek.
Komoly referenciaként a facebookon kérjük elolvasni a Sajtkészítő tanfolyam Felgyőn oldalunk ajánlásait ( https://www.facebook.com/sajtkeszito/ ). Tanfolyamainkat megjárt vendégeink írták. Érdemes elolvasni! Ugyanezen facebook oldalon rengeteg fényképet, videót találsz a rendezvényekről. Nézd meg. Kellően hiteles. Téged is meg fog győzni.
További referenciaként ajánljuk a weboldalunkat, a rólunk szóló médiahíreket (weboldalon megtalálható) a verseny eredményeinket és a több mint 200 fős fix vevőkörünket a megyénkben.
Többféle rendezvény is van az országban hasonló témakörben, remek feltételekkel, melyeket mi magunk is csodálunk. A miénket úgy állítottuk össze, hogy teljesen EGYEDI – máshol ebben a formában NEM megtalálható. Fő szempont volt, hogy nem egy berendezett stúdióban, hanem valódi – eredeti – körülmények között kell sajtkészítést tanulni, gyakorolni. Ezt koronázza meg a kecskével való találkozás “testközelből”, melynek fénypontja többek között a közös fejés. Akitől távol áll a kecske és a tanyasi élet, berendezett stúdióra vágyik nos ebben nem tudunk segíteni.
Fontos tudnivaló:
A rendezvényünk nem élelmiszermérnöki diplomaosztó, iskolai végzettséget nem követel. Mi magunk sem állítunk ki erről semmiféle iratot.
Biztosítani fogjuk, hogy a résztvevők ideális körülmények között, jól érezzék magukat, mások ne zavarják meg a rendezvény hangulatát, ezért nem javasoljuk a részvételt azoknak, akik:
- az internetről már nagyon tudnak sajtot készíteni
- a sajtkészítéssel kapcsolatos vélemények sokaságainak folyamatos kinyilatkoztatásával szeretnék a rendezvény irányítását átvenni
- a tanfolyam vezetőjének sajtkészítéssel kapcsolatos elképzeléseit alapjaiban kívánják megváltoztatni
A farmunk életéről szóló rövid imázsfilmünket ajánljuk figyelmébe, mindenképpen tekintse meg. Segíteni fog a döntésben!
Felgyő, 2023. január 13.
Tisztelettel: Veres Zoltán és Márton Magdolna Felgyői Kecskesajt Team
Felmerülő kérdés és regisztráció esetén a telefonos elérhetőség:
0670/330-9773