Erzsébet tábor – Élménygazdaság látogatás általános iskolásoknak


2019. nyarán Erzsébet tábor keretében Csongrádról és Felgyőről voltak diákok a gazdaságunkban: termékeinknek és a programjainknak nagy sikere volt a gyermekek és kísérőik körében egyaránt. Ajánlatot szeretnénk tenni 2020. év vonatkozásában egy Erzsébet táborral egybekötött vagy más pályázatból is finanszírozható gazdaságlátogatásra.

A programok:

1.            Sajtkonyhában lágysajt golyók megformázása, fűszerezése, kóstolása több ízben. A kóstoltatás közben ejtenék pár szót az egészséges táplálkozás fontosságáról. Fontos, hogy önkéntes alapon működik: akit nem érdekel, azt mi sem erőltetnénk. Nem mindenki fogyaszt tejterméket.

2.            A kerti kiülőnk árnyékban többféle joghurt kóstolása, értékelése (mint a borkósztolónál) a joghurt élettani hatásának ismertetése.

3.            Kecsketejből és házi tyúktojásból sütött tejespite kóstoló bio sárgabarack lekvárral.

4.            Kecske jégkrém kóstoló

5.            Állataink – kecskéink, tyúkjaink, kutyáink – bemutatása. Lehet őket etetni és simogatni, játék

Amennyiben Erzsébet tábor, vagy bármilyen pályázat keretében keretében jönnek a diákok, úgy a gazdaság látogatás díja/összege szóbeli egyeztetés alapját képezi, nincs merev, nagy összegű elgondolásunk a részvételi díjat illetően, maximálisan 1.300.- 1.500.-Ft/fő között mozog létszám függvényében. Ez az összeg a sajtok, joghurtok, jégkrém és a tejespite ára, továbbá a gazdaság látogatást vezető személyzet óradíja. A termékek elfogyasztásával a jelölt összeg jelentős része lényegében „elfogyasztásra kerül”.

Jó alkalom ismeretszerzésre (hogy készül a sajt), egészséges ételek kóstolására, az egészséges életmód és a környezettudatosság megismerésére. A sajtkészítés kézműves tevékenység, évszázadokra visszanyúló hagyománya van. A közös – csoportos sajtkészítésnek, kóstolásnak, közös élményeknek , közösségépítő ereje van. Az már csak óvatosan megjegyezzük, hogy a lakóhelyet elhagyó buszos kirándulás is megvalósul. A látogatás pályázati pénzből finanszírozható, gazdaságunk működésének támogatására, általunk kiállított számla ellenében. Egy-két órás, de akár egy délelőttös vagy délutános program, kellemes időtöltés a szabadban, egészséges mégis finom kóstolóval, ami garantáltan a gyerekek „foga alá való”!

A programban a kísérők részvétele ingyenes!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődést, telefonon tudunk egyeztetni a 0670/330-9773-as telefonszámon. A csoportlátogatás időpontját foglalja le időben.