Óvodai kitelepülés


A Felgyői Kecskesajt termékei a mi nevünkhöz és kezeink munkájához fűződnek. 2019. nyári általános iskolákban tartott kóstoltatásaink nagy sikert arattak. Felgyőn és Csanyteleken működő óvodákban minden hónapban 2 alkalommal közétkeztetés keretében kapják kecske ivójoghurtjainkat és kisebb programokkal is meglepjük őket.

Amennyiben az óvodákban egészség hét kerül megrendezésre, de akár anélkül is, meghívásra szívesen megjelenünk és egy egy rövid – sajtkészítéssel, joghurt kóstoltatással egybekötött – interaktív beszélgetést kezdeményezünk az ovisokkal, nyilván „kevésbé tudományos” kérdezz-felelek formájában beszélgetnénk a kecskéről, a tejről, a joghurtról az idő alatt, míg megkóstolnak 3-4 különböző ízű gyümölcs joghurtot.

Népszerű a joghurt kóstoló

A sajt és a joghurt általában ízlik is nekik, biztosan szívesen emlékeznek vissza a  programra. „Sajtkészítésre” is sor kerülne. Rögtönözve, kisebb lágysajt tömbből a gyerekek maguk készíthetnék el – formázhatnák meg – a kis sajtgolyókat. Óvónők segítségével picit fűszerezünk és helyben kóstolható.

Egy kis fűszerezés

A csanyteleki óvodában pályázat keretében került sor az egészségnapi program megrendezésre 2019. októberében. Referenciaként merem ajánlani, mert a gyerekeknek, szüleiknek és az óvónőknek egyaránt NAGYON TETSZETT. Délután a szülőket is bevontuk, ahol lényegében maguk az ovisok invitálták szüleiket a kóstolóra, így „családias” lett a kóstoltatás. Kitelepülésünk pályázati pénzből finanszírozható, gazdaságunk működésének támogatására, általunk kiállított számla ellenében. Összege egyeztetés alapját képezi, nincs merev, nagy összegű elgondolásunk. Az összeg a sajtok, joghurtok ára, továbbá a rendezvény vezetőjének az óradíja. Az egészséges táplálkozás a pályázatok és az óvodai nevelés egyik központi eleme. Semmiféleképpen nem szeretnénk hosszadalmas, unalmas, tartalmatlan program lenni. A többi program színvonalához méltó „jó ízű” üde színfoltot szeretnénk jelenteni, a gyerekek és szüleik örömére egyaránt. A csanyteleki intézmény vezetője biztosan megerősíti ezt, pozitív visszacsatolást ad, telefonos tájékozódás esetén.

Mini “sajtkészítők”

Amennyiben felkeltettük az érdeklődést, telefonon tudunk egyeztetni a 0670/330-9773-as számon. Jelen megkeresésünket a több óvodának, iskolának is megküldjük, így amennyiben érdeklődés mutatkozik a bemutatóra, úgy a sorrendet alapvetően a telefonon történt egyeztetés során lefoglalt időpontok fogják meghatározni, ezért le kell foglalni időben.

Ovisok gyűrűjében