Óvodai kitelepülés


Amennyiben az óvodákban egészség hét kerül megrendezésre, de akár anélkül is, meghívásra szívesen megjelenünk és egy egy rövid – sajtkészítéssel, joghurt kóstoltatással egybekötött – interaktív beszélgetést kezdeményezünk az ovisokkal, nyilván „kevésbé tudományos” kérdezz-felelek formájában beszélgetnénk a kecskéről, a tejről, a joghurtról az idő alatt, míg megkóstolnak 3-4 különböző ízű gyümölcs joghurtot.

Népszerű a joghurt kóstoló

A sajt és a joghurt általában ízlik is nekik, biztosan szívesen emlékeznek vissza a  programra. „Sajtkészítésre” is sor kerülne. Rögtönözve, kisebb lágysajt tömbből a gyerekek maguk készíthetnék el – formázhatnák meg – a kis sajtgolyókat. Óvónők segítségével picit fűszerezünk és helyben kóstolható.

Egy kis fűszerezés

A csanyteleki óvodában pályázat keretében került sor az egészségnapi program megrendezésre 2019. októberében. Referenciaként merem ajánlani, mert a gyerekeknek, szüleiknek és az óvónőknek egyaránt NAGYON TETSZETT. Délután a szülőket is bevontuk, ahol lényegében maguk az ovisok invitálták szüleiket a kóstolóra, így „családias” lett a kóstoltatás. 2021-ben összesen 6 óvodai kitelepülésre került sor, nagy sikerrel. Külön kiemelnénk a kecskeméti Hosszú utcai óvodát, ahol 220 boldog gyermekarc és csillogó szempár jelezte programunk sikerét. Kitelepülésünk pályázati pénzből finanszírozható, gazdaságunk működésének támogatására, általunk kiállított számla ellenében. Összege egyeztetés alapját képezi, nincs merev, nagy összegű elgondolásunk. Alapvetően a résztvevők létszáma határozza meg. Az összeg a sajtok, joghurtok ára, továbbá a rendezvény vezetőjének az óradíja. Az egészséges táplálkozás a pályázatok és az óvodai nevelés egyik központi eleme. Semmiféleképpen nem szeretnénk hosszadalmas, unalmas, tartalmatlan program lenni. A többi program színvonalához méltó „jó ízű” üde színfoltot szeretnénk jelenteni, a gyerekek és szüleik örömére egyaránt. A csanyteleki intézmény vezetője biztosan megerősíti ezt, pozitív visszacsatolást ad, telefonos tájékozódás esetén.

Mini “sajtkészítők”

Amennyiben felkeltettük az érdeklődést, telefonon tudunk egyeztetni a 0670/330-9773-as számon. Jelen megkeresésünket a több óvodának, iskolának is megküldjük, így amennyiben érdeklődés mutatkozik a bemutatóra, úgy a sorrendet alapvetően a telefonon történt egyeztetés során lefoglalt időpontok fogják meghatározni, ezért le kell foglalni időben.

Ovisok gyűrűjében