Miért pont kecsketej?


Mi a különbség?

A tehéntejre érzékenyek – laktózérzékenyek- többsége fogyaszthat kecsketejet, mert kisebb zsírmolekulái miatt könnyen emészthető (lásd csecsemőknek is adják, mert kíméli az emésztőrendszert). D és A vitamin tartalma kiemelkedően magas, alapvető ásványi anyagokban gazdag, többek között magnézium, foszfor, kálium és kalcium tartalma magas, ami segíti fiatalkorban a csontok növekedését, idős korban csökkenti a csontritkulás előfordulását. Allergiások tüneteit csökkenti. A kecske takarmánnyal felvett polleneket legyengített formában a tejbe kiválasztja. Fogyókúrához ajánlott, mert könnyű emészthetősége mellett magas a tápanyagtartalma. A kecsketejből készült tejtermék úgy, mint a felgyői kecskesajt is rendkívül egészséges, természetes, igazi táplálék.

Miért ajánljuk termékeinket?

A házi jelleget, kecskesajtjaink egészséges, természetes voltát a sajtkészítés technológiája adja, mert nem használunk semmilyen mesterséges adalékanyagot, tartósítószert vagy ízfokozót.

Sajtjaink minőségi kecsketejből saját kezűleg készülnek, szívvel-lélekkel, mert hiszünk abban, hogy ez is kell a finom sajthoz. Honlapunk sajtjainkról szóló oldalán található fényképek egy dologról meg fogják győzni Önt: Ezt meg kell kóstolni!

Több féle sajtot – lágy és félkemény kecskesajtot, kecskeparenyicát, mozzarellát, extraszűz oliva olajban érlelt fűszeres lágysajt golyókat – készítünk. Egyes sajtjaink 18 féle ízesítéssel készíthetők, így mindenki megtalálja “a foga alá valót!” Joghurtjaink 12 féle ízesítéssel készülnek, de az ízek tárháza kimeríthetetlen, folyamatosan fog bővülni.

Kóstolja meg!

Figyelem: A Felgyői Kecskesajt sajtfüggőséget okozhat! 🙂

Hiszünk abban, hogy a mai rohanó világban, a tartósítószerekkel és más mesterséges adalékanyagokkal dúsított gyors ételek nem táplálékok. Ennivaló, de nem táplálék. Az ipari körülmények között készülő “bóti” termékek sokszor messze állnak a természetességtől és néha az egészségtől is.

Kecskesajtjainkat és tejtermékeinket teljes tejből készítjük. Termékeinket minden esetben pasztőrözzük, melyet követően csak kultúrát és oltót használunk. Pasztőrözéssel a káros baktériumok nincsenek jelen. Csak Ön és a felgyői kecskesajt!

Fogyassza Egészséggel!